Idag lagade jag till en superlätt rätt med torskryggen och det blev väldigt uppskattat, iallafall av Ophelia, pappa M och mig själv ;)
Här kommer receptet på en väldigt god helgmiddag:
Pinje- och kräftbakad fisk
8 personer
8 bitar torskrygg (eller annan fisk)
ca 360 g kräftstjärtar eller räkor
75 g pinjekärnor
1 1/2 dl hackad dill
4 dl cremé fraiche, saffran & tomat
1 msk konjak
potatis
bladspenat
Salta fisken runt om, citronpeppar kan också användas. Lägg på smort ugnssäkert fat.
Hacka kräftor/räkor grovt. Smält smör i stekpanna. Lägg i pinjekärnorna och låt dem fräsa i 1-2 min. Ta bort från värmen. Blanda i kräftstjärtar, dill och peppar. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela kräftblandningen på fisken. Stek i mitten av ugnen 15-20 min. Gör såsen, värm cremé fraiche och smaksätt med konjak. Sen smörfräser du bladspenat, citronklyftor och den kokta potatisen.
VIOLÀ!!!!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar