fredag 6 januari 2012

Bang Lut - here we come




Om fem dagar åker vi som sagt till värmen, till mor & fars hus i den lilla lilla lugna byn med två restauranger och en liten supermarket. Hur härligt är inte det då - lugnaste stället e v e r! Tills vi kommer vill säga. Med oss på resan har vi också bästa vännen L, som förmodligen kommer att vara ganska trött på barn efter två veckor med oss. Tur för oss att Ving har sitt SunGarden bara 20 minuter från oss. Tur för oss också är att där finns Lollo & Bernie - Yeaaah!
Dessutom ligger hotellet vid våran absoluta favorit strand, White Sand Beach eller närmare bestämt Ao Thong Beach.... Behöver jag nämna att vi längtar (?)

Men först:
1. Städa ut julen
2. Packa
3. Börja skolan
4. Träffa familjen D Andersson
5. Springa

8 kommentarer:

sofia sa...

Nej lugnet i Bang Lut lär försvinna illa kvickt så fort ni anländer. Vi kommer sakna er så. Måns. Moa. Och er. Snyft. Hoppas Martin får äta shrimp on a stick. Gå på hajk med sin ryggsäck. Ligga i skuggan med sunblock.

DanJenNoa sa...

Hej!
Jaha, där hittade man er alltså! Trevligt! Tråkigt att ni åkt hem, Noah undrade var Åns och Moa var nånstans.... Vi finns på http://resandefamiljen.blogspot.com om ni vill följa oss!

Rosor & Pioner sa...

Hej Jenny!

Kul att du hittade hit! Var inne på er blogg och gud vad jag blir avundsjuk. Vill också vara där. Två veckor går så fort! Kommer absolut att läsa om era dagar på bästa gatan ;)

Anki sa...

Hej!

Ser att ni varit i Bang Lut dit vi ska om mindre än tre veckor.
Ser att du skriver om SunGarden. Vet du om man kan åka dit och träffa Lollo Och Bernie även fast man inte bor där?? Har du några tips om området? Tack på förhand!
Mvh
Anki

Rosor & Pioner sa...

Hej Anki,

Vad avundsjuk jag blir på dig, där är helt fantastiskt.
Jag kikade in på din blogg och såg att huset ni ska bo er är grannen med vårt. När jag står i köket ser jag "erat hus" Vi bor i det första huset i området precis bredvid.

Oj, jag hade kunnat skriva hur mycket som helst. Men JA, ni kan hälsa på Lollo & Bernie ändå. Om ni tar er till White Sand Beach (som är en favoritstrand) så kan ni lätt och enkelt promenera upp till deras området. Det är det första hotellet ni ser till vänster då ni kommit ut till stranden. De har vita parasoller på stranden. Då min son aldrig har träffat dem förut så kollade vi bara upp deras schema. Det brukar stå vid poolen. Vi var på ett minidisco också såklart. Bara man är lite diskret och försöker smälta in så funkar det nog. Vi var lite oroliga att barnen skulle avslöja oss men det gick bra ;) Såklart så ville sonen bada i deras pool varje gång vi var där och absolut inte i havet. Så då fick han göra det några ggr. Det var lugnt.

Stranden i Bang Lut är jättemysig och jättelugn men tyvärr inte så bra för barn då det är ganska strömt och höga vågor. Därför blir det mycket White Sand för oss ;) Kan rekommendera en utflykt till ön Kho Kho Khao som ligger precis utanför "vår" lilla hamn. Finns en populär strand där men tyvärr har de ganska mkt sandloppor, men man överlever.

Rekommenderar också en tur till ön Koh Tachai. HELT FANTASTISK! Strandhäng och snorkling. Vi hade med oss båda barnen och det gick bra. Vi delade på oss bara när vi skulle snorkla (man snorklar i två omgångar). Man åker dit i Speed Boat, tar ca 1,5 timma beroende på hur mkt sjö det går. Tyvärr har de inga barnflytvästar så om ni får plats med det i packningen så är det bra. Denna gång hade vi inte med oss så mina fick ha vuxenstl, kanske inte det bästa! Utflykten kan ni boka hos NOK, hon har minimarket/restaurangen precis när ni kommer ner i byn. Hon hjälper er med taxi och utflykter m.m. Ni kan fråga henne om allt. De är väldigt hjälpsamma.

Elefanttur är också populärt hos barnen. Det finns ett elefantläger nära Bang Lut, hör med NOK. Nytt för i år är att man får bada med elefanterna. Inget att rekommendera för barnen. Jag var skiträdd ;)

Såklart får ni åka in till Khao Lak och shoppa lite också ;) Den bästa maten enligt oss är dock hemma i byn. Byns gamla borgmästare, hans fru har restaurangen påväg ner mot stranden. ÄSLKAR hennes mat. Helt underbara är dem med. Om ni har frågor prata med dem också. De hjälper er!

På stranden är det "happy our" efter kl 17-solen har gått ner. Glöm inte ficklampa om ni promenerar, det blir kolsvart. Tror att de kan ordna taxi om ni vill bli hämtade, men det kan ta ett tag innan den kommer ;) Vi brukar inte behöva betala eftersom det ligger så nära. De har även BBQ på stranden som man kan boka in där nere. Jättemysigt!

Oj, oj! Det är bara att fråga mer om ni undrar över något... Jag har säkert glömt massor. Hoppas att ni får det helt underbart!

Mvh
Karin

Anki sa...

Hej igen Karin!!
Tack så hemskt mkt för dina svar!! Jättevärdefullt för oss!!
Ok några frågor till om det är ok ;-)
Ser på era underbara bilder att ni åker moppe med sidovagn, hyrde ni den? Var och hur mkt kostade det?? Handlar man främst i den närmsta byn...nam khem eller vad den heter när man ska ha frukost och så??
Hur tog ni er till white sand och khao lak???
Är det ngt du kan komma på som man verkligen bör ha med sig när man reser med små barn??

Tack så mkt igen!!

Anki

Rosor & Pioner sa...

Hej Hej!

Moppen med sidovagn kan man hyra hos NOK. Alltså hon med restaurangen/minimarket. Kom inte riktigt ihåg vad hon tog, men man betalar per per dag. Men tror det var billigare per dag ju längre man har den. Sen är det så att det är inte alltid de säger samma pris nästa gång man kommer ;) Ang pris så glömde jag säga att om ni vill ta en tur till Koh Tachai (vilket jag rekommenderar) så vill de ha ganska mkt för den. MEN vi betalade ca 4800 Bath för tre. Vår 2-åring kostade inget och jag lyckades få ner dotterns pris till 1000 Bath. Hon snorklar inte och äter typ ingenting. De ville först ha 500 SEK för henne..

Det finns en 7 eleven i Nam Khem, den är ganska bra, där hittar ni allt till frukost. Sen finns det en "större" stad ytterligare lite längre bort som heter Takua Pa. Där har de en marknad med massa härliga frukter m.m. Men var beredda på dofter ;) Där finns även en affär!

Mannen som kör omkring oss är NOKs stackars man ;) Han är helt fantastisk och ställer alltid upp. Man betalar till NOK. Hon brukar ta 800 Bath till White Sand t&r. Säg bara en tid till honom så hämtar han upp er! Om inte han kan köra så beställer NOK taxi. Den kan dock dröja så ha inte bråttom någonstans ;)

Man har alltid en förmåga att packa med sig för mycket kläder. Man anv hälften och i vår lilla by behöver man verkligen inte klä upp sig ;) Till barnen är det väl bra att ta med flytväst om man planerar en båtutflykt. Solskyddskläder och keps/hatt. Vätskeersättning, alvedon och temp tycker jag är bra att ha med sig. Men sådana saker vet du säkert redan.... Hör av mig om jag kommer på något mer....

Ha det gott!

Mvh
Karin

Anki sa...

TACK för alla tips och råd och info!! Nu längtar vi verkligen. 11 dagar kvar, packningslistorna klara...frågan är bara hur många väskor vi kommer lyckas knöla ner allt i. Har en son som är allergisk mot typ allt så vi måste tyvärr ha med all mat till honom.

Tack igen! Ha det gott!
Hls
Anki

Besökare