fredag 5 augusti 2011

Mumindalen*









Denna sommaren har varit barnens sommar, precis som det ska vara!!!

En av våra trips denna sommar gick till Muminvärlden som ligger i mysiga Nådendal/Åbo i Finland. Vi har träffat Mumin, Muminpappan, Muminmamman, Stinky och alla de andra vännerna. Stinky var dock lite läskig, tyckte lilla mini iallafall "mamma, jag är lite rädd Stinky"

Parken är uppbyggd på en liten ö i havet. Och de har byggt fina hus, grottor och roliga lekplatser runt om i den fina naturen. Teater spelades och detta på både Svenska & Finska (teatern hade dock inte samma klass som i Vimmerby, men barnen tyckte om den). Det finns till och med badstrand om man är sugen på att ta sig ett dopp. Parken kan verkligen rekommenderas om ni inte varit där. En mysig barnsemester helt enkelt!

MEN gör inte om vårt misstag om ni inte är morgonpigga. Vi tog färjan från STHLM klockan 19:30 som var i hamn kl 06:00, DÅ VAR MAN TVUNGEN ATT LÄMNA BÅTEN.... Sen gick vi hela dagen i Muminparken och båten gick hemåt igen kl 20:00. I STHLM´s hamn igen kl 06:00. Tur att vi skulle bo i lägenhet i storstaden så vi kunde gå och lägga oss en stund innan vi gjorde stan. Så nästa gång blir det övernattning i Finland, det ska gudarna veta ;)



Inga kommentarer:

Besökare